Hátulról ránk támadt ismét a kánikula. Ilyenkor hűsítő italnak imádom a levendula, a bazsalikom és a gyömbérszörpöt. Levendula szörpöt több helyen is be lehet szerezni megfelelő minőségben, bazsalikomból csak pár étterem főz szörpöt, a kapható gyömbérszörpök meg számomra nem elég töményen gyömbér ízűek. Így ez utóbbi kettőt magamnak kell főznöm. Most fel is tettem főzni az idei első adagot, s már jobb lett a kedvem, ahogy a gyömbér illata beteríti a lakást.
Másik nagy kedvenc a cukrozott zölddió. Süteményekre nagyon szép dekorációs elemként szolgál. Hamarosan itt is az ideje (kb. június közepén lesz megfelelő hozzá a dió). Most gyakorlásnak pár szem zöld mandulát cukrozok – ennyi maradt a mandulafán a nagyi kertjében. Részletek hamarosan.