HTML

Mi van a dobozban?

Beléptem egy termelői közösségbe. Kéthetente kapok egy doboz friss biozöldséget, ami az egész családnak elegendő egy hétre. De „Mi van a dobozban”? Több mint 100 fajta zöldség és fűszernövény sok zöldségkülönlegességgel és tájfajtával. A doboz tartalmába nem tudok beleszólni – de hát ez így izgalmas. Az újdonság varázsa nem áll meg a spárgánál, a medvehagymánál és az egyéb szezonális divatcikkeken. Azt hiszem, nem veszek el egy konyhában, de nem is tartom magam a konyha ördögének. A recepteket szándékomban áll megosztani, de várom az ötleteket is. Sőt, főzzünk együtt. Szerencsére pár nappal előre sejteni lehet, mi lesz a dobozban. Ja, a receptekben általában kerülőm az anyaghányadot, ha érzésre is megoldható. S minden recept csak ajánlás. Egy ötlet, merre érdemes elindulni, s hová érdemes visszatérni, ha menet közben egy belső sugallatra hallgatva eltértünk. Akkor hajrá! :)

Archívum

A világ legegyszerűbb süteménye - joghurtos-gyümölcsös szelet

2012.05.14. 08:25 MézesLecsó

Azt hiszem, megtaláltam a világ legegyszerűbben elkészíthető süteményét.

2,5 dl joghurtot vagy kefirt összekeverünk 3 tojással, 2,5 dl porcukorral (kb. 15 dkg), vaníliás cukorral, citromhéjjal és csipetnyi sóval. 25 dkg lisztet elkeverünk fél csomag sütőporral és 6-7 dkg finomra vagy durvára darált dióval, majd hozzákeverjük ezt a masszához. Végül hozzárakunk 3 nagy almát, melyet előtte apró kockákra vágtunk. Vajas, lisztes sütőlemezre elkenjük. A tetejére lehet szórni málnát, meggyet, vagy bármilyen gyümölcsöt, ami van otthon, de elkészíthető e nélkül is. 150 fokon 30-40 perc alatt sül ki.

joghurtos 001.jpg

 

joghurtos 002.jpg

Jó sütést, jó étvágyat!

Szólj hozzá!

Címkék: alma joghurt málna desszert

A bejegyzés trackback címe:

https://mivanadobozban.blog.hu/api/trackback/id/tr44505755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása